I det här allra första, trevande avsnittet läser vi Bibelns allra första kapitel. Det är ca 600 ord och innefattar de sex första dagarna av världens skapelses sju dagar. Vi lyckas med näppe klämma in dem på en dryg timma.

 

Vinjett av Gregory Hovnanian Weber.

 

En filosof måste ta sig an saker. En filosof måste söka visdom överallt. Kritisk, men välvillig. Nyfiken och angelägen. Och med det som på engelska heter suspension of disbelief: att modigt anta spelreglerna – åtminstone en stund.


Podcast
: I serien Filosofens Bibel samtalar Benjamin Gerber från Judiska Församlingen i Göteborg med Miriam van der Valk från Filoprax Göteborgs Filosofiska Praktik. Vi utgår från den svenska ”Bibel 2000”-översättningen och jämför med originalets hebreiska.

 

Noter till avsnittet: Mänskan har ätit kött i 1,5 miljoner år (enligt en studie från University of Colorado Denver, 2012).

 

Filosofi är vad vi behöver.

 

Stöd oss!
Bankgiro 484-4080
FILOPRAX AB