Det tar oss en kvart att börja läsningen eftersom vi inte kan låta bli att dra in lite kabbalah i saken, men sen bär det av i vanlig ordning. Kapitel 9 kör med tvära kast – men varför är det Kanaan som straffas, och vad har Ham egentligen gjort? Dessutom är människan inte längre vegan.

 

Vinjett av Gregory Hovnanian Weber.

 

En filosof måste ta sig an saker. En filosof måste söka visdom överallt. Kritisk, men välvillig. Nyfiken och angelägen. Och med det som på engelska heter suspension of disbelief: att modigt anta spelreglerna – åtminstone en stund.

 

Podcast: I serien Filosofens Bibel samtalar Benjamin Gerber från Judiska Församlingen i Göteborg med Miriam van der Valk från Filoprax Göteborgs Filosofiska Praktik.

 

 

Filosofi är vad vi behöver.

 

Stöd oss!
Bankgiro 484-4080
FILOPRAX AB