Han lovar en killing som betalning – men någon sådan har han såklart inte med sig just där och då. Ge mig något i pant tills du skickar den [eravon shelachecha], säger hon. Vad ska du ha? Ditt körkort, din mobil och ditt pass. Javisst, sa han.

Aha! Vad kan allt detta betyda? Benjamin har ett par idéer. 🙂

Vinjett av Gregory Hovnanian Weber.

Psst! Lyssna också på Ingen hinner fram, avsnitt 26: Varför ska man läsa Bibeln?

I serien Filosofens Bibel samtalar Benjamin Gerber från Judiska Församlingen i Göteborg med Miriam van der Valk från Filoprax Göteborgs Filosofiska Praktik.

En filosof måste ta sig an saker. En filosof måste söka visdom överallt. Kritisk, men välvillig. Nyfiken och angelägen. Och med det som på engelska heter suspension of disbelief: att modigt anta spelreglerna – åtminstone en stund.

Filosofi är vad vi behöver.


Stöd oss!

Bankgiro 484-4080
FILOPRAX AB